OVER GERARDA

Gerarda van der Veen (1968) groeide op in Steenwijk. Ze slaagde in 1986 aan de RSG Tromp Meesters voor haar VWO-diploma en studeerde daarna aan de Hogeschool IJselland te Deventer, richting BDI. Ze is in 1994 getrouwd met Henk-Jan van der Veen en ze hebben twee kinderen (nu 24 en 22 jaar oud). In 2004 richtte ze samen met Henk-Jan het centrum op dat grote bekendheid zou krijgen als het Landelijk informatiepunt Hoog Sensitieve Kinderen (LiHSK).

LiHSK

In 2006 begonnen bij Gerarda herinneringen aan een intense bijna-doodervaring uit haar jeugd terug te komen. Ze schreef erover in Ineens geen kind meer en was daarmee de eerste in Nederland die een boek uitbracht over kinderen met een bijna-doodervaring. Voor LiHSK schreef Gerarda brochures en een werkboek over hoogsensitieve kinderen, in 2012 verscheen haar eerste boek over dit onderwerp: Wegwijs in hooggevoeligheid, met bijdragen van dochter Erienne. Later volgden meerdere uitgaven: Gevoeligheid in de klas (2015) en Het hoogstimulatieve kind (2017).

Uitgeverij 248Media

Van 2014 tot 2020 combineerde Gerarda haar taken bij LiHSK met een functie als freelance auteur en recensent bij Uitgeverij 248Media. Ze ontwierp de Hooggevoeligheid Speel- en Coachingskaarten (2016), recenseerde boeken voor Kinderwijz en gifted@248 en schreef voor deze magazines ook vele artikelen. Enkele daarvan zijn gebundeld in de brochure Hoogsensitiviteit als kwaliteit, verkrijgbaar bij LiHSK.

Bio Gerarda