De nieuwe ABBA-songs

‘The future of ABBA begins today’, kondigde de Zweedse popgroep op 2 september 2021 aan via social media. ABBA is na 39 jaar terug, en hoe! De singles ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’ breken records en november 2021 verschijnt het nieuwe album Voyage. Om de astrologische verwikkelingen te duiden is allereerst de vraag: wat is de horoscoop van ABBA?

Hoe correct zijn de horoscopen van romanpersonages?

Auteurs van fictie boeken willen nog wel eens de geboortegegevens van hun romanpersonage(s) in het verhaal verweven. De vraag is: sluit de horoscoop werkelijk aan bij het personage? Ik onderzocht de horoscopen van drie persoonlijkheden uit romans: Jamie Fraser, Ally D’Aplièse en Cormoran Strike.

Pieter Omtzigt, de toegewijde harde werker

Pieter Omtzigt is in maart 2021 middelpunt van ophef vanwege een per ongeluk geopenbaarde notitie, waarin gesproken wordt over een ‘functie elders’ voor dit CDA-Kamerlid. Omtzigt pleit voor ‘een nieuw sociaal contract’ voor Nederland. Wat zijn de belangrijkste thema’s in zijn horoscoop?

Married At First Sight kan wel een astroloog gebruiken

Via de astrologie leg ik de dynamiek uit tussen twee koppels uit seizoen 6 (2021) van Married At First Sight, namelijk Mick en Daisy, en Danny en Rein. Hoe is het mogelijk dat ‘de wetenschap’ Mick en Daisy een goede match vindt? Want de astrologie toont iets heel anders aan.

Roerige tijden bij Forum voor Democratie

Forum voor Democratie ging door een heftige crisis. Partijleden stapten op en de positie van Thierry Baudet leek onhoudbaar na antisemitische uitlatingen. Via een referendum gaven de leden aan Baudet te willen behouden voor de partij. Wat speelde hier astrologisch gezien allemaal?

De astrologie van wokeness en complotdenken

Jenny noemt zichzelf ‘wakker’ en deelt informatie die bekend staat als complotdenken. Hoe is wokeness en complotdenken te herkennen in de astrologie? Een analyse aan de hand van de geboortehoroscoop van Jenny, inclusief de invloed van transits en progressies.

De valkuilen van wokeness (wakker zijn)

Wokeness wijst erop dat je kritisch bent op de overheid en de media. Het betekent dat je je gezonde verstand gebruikt, niet zomaar alles aanneemt en bij je eigen spirituele kern blijft. In dit blog leg ik uit wat de valkuilen zijn van wokeness. Ik doe dat aan de hand van de fasen uit het Spiral Dynamics-model.

Kinderen van familievloggers

Familievloggers zijn ouders die in videovorm alles van hun gezinsleven op social media plaatsen. Wat voor invloed heeft dat op hun kinderen? Ik deed onderzoek naar de horoscopen van kinderen van familievloggers en ontdekte welke karaktereigenschappen zij gemeenschappelijk hebben.

Een moeilijk jaar voor Marco Borsato

Op 9 januari 2020 laat Marco Borsato via een persbericht weten dat hij voor onbepaalde tijd zijn werk neerlegt vanwege een burn-out. Een maand later volgt nog een opzienbarend bericht: zijn huwelijk met Leontine is na 22 jaar voorbij. Hoe is dit moeilijke jaar voor Marco Borsato terug te vinden in zijn horoscoop?