Ouders doen ertoe

Ouders doen ertoe

Ouders begrijpen meestal heel goed dat kinderen qua onderwijs bepaalde behoeften hebben. Het onderwijsaanbod moet aansluiten bij hun leergierigheid en leercapaciteiten, anders kan ongewenst of passief gedrag een signaal zijn dat kinderen behoeften hebben aan méér dan het onderwijs hen biedt.

Ouders zijn er vaak minder goed van op de hoogte dat kinderen ook qua opvoeding behoeften hebben. De huidige samenleving is dynamisch, veeleisend en gecompliceerd. Kinderen hebben nogal wat vaardigheden nodig om hun plek in het leven in te kunnen nemen en alleen via een goede opvoeding kunnen zij zich die eigen maken. Mist de opvoeding diepgang, dan kan ongewenst of passief gedrag een signaal zijn dat kinderen behoefte hebben aan méér dan de opvoeding hen biedt.

Dit boek wil duidelijk maken dat ouders ertoe doen. In de huidige dynamische wereld, waarin vooral succeservaringen tellen en iedereen het ook nog leuk moet hebben, maakt de kwaliteit van de opvoeding alle verschil. Gerarda van der Veen legt uit waar een goede opvoeding aan voldoet en hoe die ervoor zorgt dat kinderen het leven - hoe dynamisch en veeleisend ook - aan kunnen en er ook nog wat van weten te maken.

Pagina's

e

Druk

+

Verkocht

"Het vernieuwende van dit boek is dat het de kennis over hoogsensitiviteit combineert met de inzichten rond de groeiprocessen die kinderen doormaken. Daarmee is dit boek vernieuwend en verdiepend ten opzichte van de boeken die er al zijn."

Esther Bergsma, deskundige hoogsensitiviteit

"Ik vind het een goed boek met een tegengeluid dat als ouderwets kan worden gezien, maar als je verder leest juist heel liefdevol en echt opvoedend is."

Bertus Meijer, onderwijsenzo

"Van der Veen heeft haar onderwerp boeiend en deskundig naar voren gebracht."

Bob de Raadt, via ouderscentraal