Wat is een horoscoop?

Een horoscoop is een schematische voorstelling van de stand van zon, maan en planeten op een bepaald tijdstip en een bepaalde plaats. Dat tijdstip kan een geboorte zijn, maar ook een gebeurtenis.

Gebeurtenishoroscoop

Van ieder moment dat iets gebeurt of begint is een horoscoop te maken, die inzicht geeft in de aard of het verloop ervan. Denk aan de horoscoop van een bedrijf, een praktijk, een land of een samenwerkingsverband. (Zie bijvoorbeeld de duiding van de popgroep ABBA, of de politieke partij DENK.) Maar ook van een aardbeving, een ongeluk, een misdaad of een vermissing. Een bijzondere gebeurtenishoroscoop is de uurhoek, die geldt voor een gerichte vraag en een beperkte geldingsduur heeft. En ook de composite, een uit twee horoscopen samengestelde nieuwe horoscoop die informatie geeft over de relatie: tussen man en vrouw, ouder en kind, werkgever en werknemer, bedrijf en directeur enzovoort.

Geboortehoroscoop

Een geboortehoroscoop is gemaakt naar het moment van iemands geboorte (datum, plaats, tijd) en geldt als blauwdruk van iemands leven en karakter. De horoscoop geeft een potentieel aan, maar wat iemand doet met dat potentieel is niet aan de horoscoop af te lezen. Daarom ligt wat mij betreft aan de duiding van een horoscoop altijd een hulpvraag met een situatiebeschrijving ten grondslag, zodat ik daaruit op kan maken welke kanten van de horoscoop - het potentieel - veel en weinig invulling krijgen.

Voor een ieder die een horoscoopduiding aanvraagt is het belangrijk te beseffen dat een horoscoop niet voorspelt (dus niet zonder kennis vooraf een exact kloppend beeld van iemand schetst) maar duidt, dus naar aanleiding van een vraag of probleem de kloof bloot legt tussen 'wat heb jij als persoon in je' en 'wat vul je daarvan daadwerkelijk in'. Die kloof is namelijk vaak de oorzaak van problemen als vastlopen, burn-out, angsten, onzekerheid, moeilijkheden in de relatie enzovoort. Zie bijvoorbeeld de duiding van de burn-out van Marco Borsato.

Mensen leggen zichzelf vaak op (door opvoeding of onder druk van wat hoort in de omgeving) dat ze iets móeten zijn, terwijl dan uit de horoscoop blijkt dat iets dergelijks gewoon niet in hun potentieel ligt. Een horoscoop kan daarmee inzichten bieden die leiden tot het verzachten van verwachtingen jegens jezelf - en dus van meer invulling van je potentieel (worden wie je bedoeld bent te zijn).

Wil jij een horoscoopduiding?

Ik bied de volgende mogelijkheden:

Volwassenen

Je komt met een hulpvraag en ik kijk naar je horoscoop voor antwoorden. Volg jij je weg of ben je uit balans geraakt? Sta je voor een keerpunt en wat zijn dan je mogelijkheden? Wat heeft het komende jaar je te bieden? Op allerlei levensgebieden (werk, relatie, kinderen, opleiding, vriendschap) kan ik je inzichten aanreiken via verschillende astrologische technieken.

Prijs: € 95,00. Persoonlijk geduid en geschreven, dus géén standaard computeruitdraai.
Minimaal 3 A4'tjes met informatie, verzonden per e-mail of per post.

Kinderen

Ontdek met behulp van een geboortehoroscoop wat je kind voor zijn ontwikkeling van jou als ouder nodig heeft. En hoe je bij problemen thuis of op school heel gericht antwoord krijgt over waar de oorzaak ligt en wat je kunt doen om je kind te helpen. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Download dan mijn e-book 'Hand in hand', helemaal gratis!

Prijs: € 75,00. Persoonlijk geduid en geschreven, dus géén standaard computeruitdraai.
Je ontvangt per post een mooi vormgegeven boekje op A4-formaat, met daarin de geboortehoroscoop, het karakterprofiel, de begeleiding die je kind nodig heeft én een antwoord op je (hulp)vraag. > Direct aanvragen

Een kinderhoroscoop kent een geheel eigen duiding. Hoe jonger de leeftijd, hoe minder planeten nog maar invulling krijgen. Zo kijk je bij een heel jong kind bijvoorbeeld vooral naar de Maan en de Ascendant. Opvoeden is begrijpen wie jouw kind is en hem begeleiden in de ervaringen die hij nodig heeft om te worden wie hij bedoeld is te zijn. Een horoscoop maakt dat inzichtelijk en helpt dat te benoemen.

Uurhoek

Stel een gerichte vraag en krijg via de horoscoop van dat moment antwoord. Meer informatie: wat is een uurhoek?
Prijs: €25,00. Je ontvangt het antwoord per telefoon of per e-mail.

Ouders zeggen vaak: toen mijn kind geboren werd, heb ik er geen gebruiksaanwijzing bij gekregen. Zo’n gebruiksaanwijzing is er wel degelijk: de geboortehoroscoop.

In dit gratis e-book 'Hand in hand' lees je hoe je daar gebruik van kunt maken om je kind te geven wat hij nodig heeft.

Hand in hand

Meer weten of een duiding aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met me op.