Wegwijs in hooggevoeligheid

Wegwijs in hooggevoeligheid

Hooggevoelige kinderen merken veel op in hun omgeving en denken diep na over wat ze waarnemen. Ze zijn empathisch, gewetensvol, creatief, sociaal sensitief en functioneren het beste in een harmonieuze sfeer. Maar ze kunnen ook behoedzaam, angstig en zeer emotioneel zijn.

In Wegwijs in hooggevoeligheid legt Gerarda van der Veen uit hoe je als ouders je hoogsensitieve kind de beste zorg en begeleiding kunt bieden. Deze gids geeft in deel 1 een uitgebreide beschrijving van kenmerkende aspecten van hoogsensitiviteit bij kinderen en hoe je daar als ouders mee kan omgaan. Deel 2 bevat handvatten voor begeleiding in verschillende leeftijdsfasen, van peuter tot puber.

Hoe is het voor een kind om hooggevoelig te zijn? Dochter Erienne (14) voegt aan deze gids haar belevingen toe, over onder meer omgaan met verandering, afscheid nemen en overprikkeling. In vlotte anekdotes schetst zij een beeld van hoe zij, terwijl zij opgroeide, leerde omgaan met haar sensitiviteit. Dat maakt deze gids ook voor kinderen een wegwijzer in hooggevoeligheid.

Pagina's

e

Druk

+

Verkocht

“De kracht van dit boek ligt in het benoemen van de balans tussen dat waar een hooggevoelig kind voor wil wegduiken en de eisen die de maatschappij stelt. Gerarda beschrijft heel mooi en respectvol hoe ouders en kinderen dat samen kunnen fixen.”

Tea Adema, kinder- en opvoedcoach

“Dit boek is bijzonder omdat de auteur het samen met haar dochter Erienne (14) schreef. De informatieve hoofdstukken van Gerarda worden afgewisseld met de praktijkervaringen van Erienne, wat heel verhelderend werkt. Een aanrader!"

J/M Ouders